Pozycja Statystyki WWW Opis Strony WWW Miniaturka
1

Ranking: 129 182

Ilość odwiedzin: INF

Nota końcowa:

+++

Adres www:

Nasza ocena: 1

Zdobienie naczyń znakiem rozpoznawczym ceramiki w Bolesławcu

Zdobienie naczyń ceramicznych wykonywane jest na świecie różnymi technikami. Ceramika bolesławiecka zdobiona jest tradycyjną, niezmienną od lata, techniką stempelkową. Metoda ta stosowana jest w Bolesławcu już od czasów średniowiecza. Współcześnie stosowane zdobienie naczyń ceramicznych niewiele się zmieniło, natomiast same naczynia są odporniejsze na zarysowanie i na przykład możliwe jest ich mycie w zmywarkach. W ciągu wieków bolesławieckie naczynia stały się znane także dzięki stosowanym do ich zdobienia wzorom i motywom. Ich charakterystyczne zdobienie stało się dziś ich znakiem rozpoznawczym.

brak zdjęcia

Dodaj Komentarz


Wpis zawiera błędy

Określ problem

Sprawne biuro rachunkowe
Sprawne biuro rachunkowe

Organizacja pracy w firmie bywa sporym problemem, zwłaszcza bez własnego działu księgowego. Dzięki naszej placówce, klienci mogą na bieżąco realizować swoje rozliczenia, a także kompletowa...

Garnki ze stali nierdzewnej do kuchni
Garnki ze stali nierdzewnej do kuchni

Kuchnia to jedno z najważniejszych pomieszczeń w całym mieszkaniu lub domu, ponieważ to właśnie tam parzymy kawę lub herbatę, przetrzymujemy żywność, a także gotujemy dla siebie i dla nasz...

Wizytówki tłoczone, koperty i inne. Warszawa
Wizytówki tłoczone, koperty i inne. Warszawa

Poszukujesz firmy, która wyprodukuje dla Ciebie wizytówki tłoczone. Warszawa i okolice to rejon, gdzie klienci często odwiedzają naszą drukarnię w celu wydrukowania produktów do biura czy do r...

Skup złota oraz antyków za gotówkę.
Skup złota oraz antyków za gotówkę.

Jeśli mamy trochę w domu niepotrzebnej biżuterii to skup złota Bielsko biała chętnie skupuje złoto oraz srebro od klientów indywidualnych. Złoto skupowane jest za gotówkę a firma zapewnia p...

Świeżość chleba z woreczkami
Świeżość chleba z woreczkami

Wszyscy uwielbiamy świeże, chrupkie i aromatyczne pieczywo. Niestety czasem już po kilku godzinach chleb staje się twardy i niesmaczny a o wspaniałym zapachu możemy tylko zapomnieć. Jak do tego...